Skincare Routine Elfira Loy

Hi guys! Baru-baru ni Elfira Loy ada kongsikan skincare routine or dengan bahasa mudahnya apa je yang El amalkan setiap hari untuk dapatkan kulit muka yang cantik dan sihat. Since dia punya step terlalu banyak, so I decided to list down satu-satu apa yang El dah share. (kan bagus kalau zaman belajar dulu rajin macam ni. Confirm 4 flat dalam tangan je beb). So, jom study step by step okay.

Step 1: Make-up removal (wipes)
1) Biore Cleansing Oil Cotton Facial Sheets : Gunakan seluruh muka
2) Eyeko Mascara Off : Guna area mata sahaja (tak pedih dan senang nak hilang, guna bila mekap tebal sahaja)

Step 2: Apply cleanser (double cleansing)
1) Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil
2) CAUDALIE Gentle Cleansing Milk
3) CAUDALIE Cleansing Foam

Step 3: Spray to refresh
1) CAUDALIE Organic Grape Water
2) CAUDALIE Beauty Elixir

Step 4: Face scrub
1) CAUDALIE Deep Cleansing Exfoliator
2) CAUDALIE Gentle Buffing Cream
Cara: Combine 1 & 2

Step 5: Apply face mask
1) Kiehl’s Calendula & Aloe Soothing Hydration Mask (5 minit)
2) CAUDALIE Masque’ Peeling Glycolic (10 minit)
3) DR. MURAD Blackhead Remover

Step 6: Apply toner (to balance PH level on your skin)
1) Sun & Park Beauty Water
Others (pilihan lain):
1) PIXI Glow Toner
2) THAYER’S Witch Hazel Alcohol Free Toner

Step 7: Apply beauty essence
1) CAUDALIE Vinoperfect Concentrated Brightening Essence (apply morning & evening)

Step 8: Apply serum
1) Maydan Official Lock it Hydrating Serum (Local brand)

Step 9: Apply skin moisturizer
1) CAUDALIE Vinosource Moisturizing Sorbet

3 bahan yang perlu ada dalam moisturizer to keep kulit muka lembap dan lembut
  • Vitamin C
  • Hyaluronic Acid
  • Glycerin
Step 10 (Optional): Eye Serum (malam sahaja)
1) CAUDALIE Vinosource Eye Cream
Or
2) CAUDALIE Premier CRU Eye Cream

Step 11 (Optional): Skin oil (malam sahaja)
1) CAUDALIE Vinosource Overnight Recovery Oil

 Miza paling tertarik dengan satu quote dari El dalam video ni
“Kalau kulit cantik, mekap tak tebal pun dia nampak cantik”
Nak tahu cara-cara pakai, you guys should watch her video on youtube. Dia dah terangkan dengan detail dah. Selamat mencuba guys


Miza dah survey harga and dekat mana nak cari all these products, korang boleh dapatkan dalam attachment di link bawah ni.

10 comments

  1. Average price caudalie berape?

    ReplyDelete
  2. thanks so much for the info. ingat baru nak salin one by one tapi awak dah senarai kesemuanya.

    ReplyDelete
  3. Hie El, your skin looks so as like Clean n' Clear (chuckle). May I ask if you guarantee it will definitely works? Seems like it's not cheap I mean all those you're using. Oh yea, how long you have been using this products?

    ReplyDelete
  4. geram kan tengok sekotak make up dia haha!

    ReplyDelete
  5. thanks a lot Miza for the details.

    ReplyDelete
  6. Thans a lot Miza. Baru je nak salin satu2.. you're so cool!

    ReplyDelete
  7. Terima kasih ya tolong extractkan satu-satu

    ReplyDelete

Comment Here